top of page

ZAPISNIK s redovnog sastanka RC Bar koji je održan u hotelu Kalamper Hotel & Spa 18.07.2019. godine


Predsjednik Elvir Kalamperović je otvorio oficijelni dio sastanka, pozdravio sve prisutne i posebnu dobrodošlicu poželio gošći spikeru Dini Desančić, magistarki violine.

Nakon uvodnog obraćanja Predsjednik je obavjestio sve prisutne članove da je na sastanku Upravnog odbora koji se održao danas u 18:00h usvojeno sledeće:

– izmjene i dopune Pravilnika o vođenju sastanka i dress code i Pravila Rotary kluba Bar u cilju bolje organizacije i funkcionisanja kluba; – povećanje mjesečne članarine na 50,00€, s početkom primjene od 01.08.2019. godine; – prihvaćen je zahtjev Zorana Davidovca iz Rotaract kluba Zrenjanin da nakon dostavljanja Pisma preporuke iz matičnog kluba bude prihvaćen kao potencijalni kandidat za članstvo u klub; – da se obavi razgovor sa g-dinom Jan Hendrik Visserom kako bi se utvrdilo da li želi da preda zahtjev da postane član našeg kluba ili želi da zadrži status gosta Rotarijanca; – da naš klub u septembru mjesecu organizuje krstarenje Skadarskim jezerom sa gastronomskom ponudom našeg kraja, na koje ćemo pozvati sve klubove Crne Gore i goste izvana. Mihajlo Vukić je preuzeo zadatak da kontaktira registrovanog prevoznika i da dobije informacije o vrstama ponude, cijenama i satnicama. Nakon njegovog izvještavanja napraviće se Plan organizacije.

Svi članovi će novi Pravilnik i Pravila dobiti na mejl adresu. Predsjednik je zamolio sve članove da pročitaju oba dokumenta kako bi bili upućeni u obaveze prisustvovanja, pravila ponašanja, dress koda i donacija klubu, jer će se ista primjenjivati od sledećeg sastanka.

Predsjednik je podsjetio sve prisutne na pozive RC Budva za Summer Party, RC Kotor za Boka Cruise i RC Pljevlja za Rafting i Jeep rally. Budući da je rok za prijavu za dešavanje u organizaciji RC Pljevlja 20. jul pozvao je sve članove da mu se pridruže na učešću u dešavanju, siguran u dobro druženje i uživanje u prirodi i da misli da treba da se odazivamo na što više poziva ostalih klubova u cilju učvršćivanja međuklupskih veza i jačanja podrške.

Predsjednik je potom obavjestio članove da je UO jednoglasno prihvatio predlog da se Petar Đurović i Stevan Milošević prime u članstvo kluba. Zamolio je iste da na kratko napuste sastanak kako bi članovi glasali po istom pitanju. Jednoglasno je usvojeno da se prime u članstvo kluba. Kandidati su pozvani nazad.

Nela Vitić je uputila sve prisutne u značenje Paul Harris značke i njenu povezanost sa Fondacijom za borbu protiv Polio infekcija širom svijeta. Istakla je da se kupovinom svake značke donira u Fond za borbu protiv Polio, kao i da se doprinos nekog kluba mjeri brojem kupljenih znački. Navela je koji su članovi RC Bar tenutno nosioci PH znački, a na pitanje Milice Vuksanović, da li se ista može naslijediti nakon smrti člana, odgovorila je da to nije moguće.

Vrijednost znački se mijenja tokom godine i navela je da očekuje tačan kalendar akcija prodaje istih od kontakt osobe iz Distrikta, o čemu će obavjestiti klub. Predsjednik je dalje pozdravio gošću spikera Dinu Desančić i zamolio je da se predstavi članovima kluba. Dina Desančić se zahvalila na pozivu navodeći da nije navikla da priča o sebi i da će se potruditi da ispriča sve što je zamislila i pored treme koju ima. Na početku je istakla da je po zanimanju magistarka violine, da je udata, da ima dva sina i da radi kao nastavnik violine u Nižoj muzičkoj školi u Baru i da vodi klasu od 15 đaka.

S postovanjem, Rotary klub Bar

0 comments
bottom of page