top of page

Donacija Osnovnoj školi “Blažo Jokov Orlandić”


Poštovani,

Predstavnici Rotari kluba Bar su danas u okviru ovogodišnjeg projekta pomoći osnovnim školama ” 10 godina za 10 škola”, kojim obilježavaju deceniju postojanja, uručili donaciju Osnovnoj školi “Blažo Jokov Orlandić”. Šest magnetnih tabli i šest projektora značajno će unaprijediti kvalitet nastave u ovoj obrazovnoj ustanovi, koja ima preko 1.000 učenika. Nakon O.Š. “Mrkojevići” u Pečuricama koja je od Rotary kluba Bar dobila sedam kompjutera i tri televizora, danas su humani barski Rotarijanci obradovali učenike i nastavno osoblje u gradskoj školi “Blažo Jokov Orlandić”. “Rotari klub Bar prepoznat je u gradu kao organizacija koja doprinosi zajednici, jer se trudimo da ispoštujemo pravila koja su glavni cilj Rotarijanstva”, kazao je predsjednik Rotary kluba Bar, Elvir Kalamperović, koji je istakao da su za realizaciju projekta potrebna značajna finansijska sredstva.

“Prva donacija obezbijeđena je isključivo od sredstava našeg kluba i članova, ali kako se radi o većem iznosu, obratili smo se za podršku barskim privrednicima, koji su se odazvali našem pozivu i na tome smo im mnogo zahvalni”, kazao je Kalamperović, koji je istakao da će Rotari klub Bar nastaviti da radi kao i do sada, unapređujući život u zajednici svih sugrađana. Na donaciji se barskim Rotarijancima zahvalio direktor škole “Blažo Jokov Orlandić” Mustafa Peročević. “Savremena nastava zahtijeva upotrebu novih i modernih nastavnih sredstava, kako bi rezultati učenika bili što bolji. Ova donacija doprinjeće upravo tome, i zato se posebno zahvaljujemo Rotari klubu Bar, koji je našu školu pomagao i ranije. Nadam se da će ta praksa biti nastavljena”, kazao je Peročević, koji je barskim Rotarijancima čestitao jubilej. Rotary klub Bar nastaviće svoju humanitarnu misiju donacijom O.Š. “Srbija ” u Starom Baru. Klub je ponosan i srećan što su se u sprovođenje projekta aktivno uključili privredni subjekti, NVO, lokalna samouprava, privrednici i pojedinci i organizacije, ne samo iz našeg grada već i šire, jer su prepoznali značaj projekta za razvoj obrazovanja i dobrobit naše zajednice.

Projekat su do sada prepoznali i podržali sljedeća preduzeća i pojedinci:

– Kalamper d.o.o., – Cerovo d.o.o., – Allegra krstarenja d.o.o., – Ocean Montenegro d.o.o., – VG Group d.o.o., – Poliklinika „Dr Vuksanović“, – Slađana Živanović, – RACC d.o.o., – Abaco d.o.o., – Premium Consulting Montenegro d.o.o., – Basketing d.o.o., – E-plus d.o.o., – Ripšped d.o.o., – MMK Control d.o.o., – PGS Montenegro d.o.o., – Mikromont d.o.o., – ZIDD Commerce d.o.o., – Barska plovidba A.D., – Bar gradnja d.o.o., – Agencija Dada d.o.o., – Komunalne djelatnosti Bar d.o.o., – Femić Co d.o.o., – Curanović Trans d.o.o. – Vodovod i kanalizacija Bar d.o.o., – Rotary club Kotor, – Notar Marina Milošević, – Notar Zoran Škopelja, – ANB d.o.o. – Bonesa d.o.o., – Advokat Elvis Duraković, – Advokat Said Bosović, – Hotel Princess, – Advokat Vesna Čejović, – Baneb d.o.o., – My world d.o.o., – Fair trade d.o.o., – Bajrović d.o.o., – Hipotekarna banka AD, – Rotary club Podgorica i – Đokić group d.o.o.

Klub poziva sve građane i preduzeća da skladu sa njihovim mogućnostima pomognu realizaciju projekta kako bi osnovci imali bolje uslove za održavanje nastave.

Naše malo, djeci će značiti puno!

Donacija se može uplatiti na žiro račun Rotary kluba Bar kod Erste banke broj 540-3649-62 sa naznakom „Pomoć školama“.

Elvir Kalamperović Predsjednik za rotarijansku 2019/2020. godinu

0 comments
bottom of page