top of page

Najava Global granta "Udahni život"

Rotary club Bar je u četvrtak 19.11.2020. godine organizovao online sastanakkako bi najavio svoj prvi Global Grant projekat: Udahni život: Borba sa pandemijom COVID 19 u Crnoj Gori sa fokusom na prevenciju i liječenje preeklampsije.

Gost predavač bila je dr Emira Kalamperović - Pelinković, ginekolog-akušer na Klinici za ginekologiju i akušerstvo KBC Podgorica, koja je sve prisutne uputilaviše o preeklampsiji – prevenciji, dijagnozi i posljedicama kasnog otkrivanja.

Predstavila je glavne izazove u borbi sa preeklampsijom i eklampsijom, navodeći kao najvažnije nedostatak edukacije i nedostatak aparata za praćenje trudnica i kasnije prijevremeno rođenih beba. Zahvaljujemo se svim crnogorskim klubovima koji su prisustvovali sastanku i ponovo nas bratski, rotarijanski podržali.

Posebnu zahvalnost dugujemo našem matičnom Distriktu 2483 bez čijeg znanja i podrške se ne bi upustili u ovako važan projekat.

@rotaryclubbudva @rcpodgorica @rotaryclubkotor @rotarydistrict2483

#rotaryclub #rotaryinternational #rotarymontenegro #rotarybar #rotaryglobalgrants #preeclampsia #preeclampsiasurvivor #preeclampsiaawareness #globalgrant #rotarycrnagora #rotaryworld #preeclampsiaawarenessmonth


0 comments
bottom of page