top of page

Online donatorsko-aukcijsko veče "UDAHNI ŽIVOT".

Pozivamo Vas da podržite naš prvi Global Grant projekat i da nam se pridružite na online donatorsko-aukcijskoj večeri UDAHNI ŽIVOT.

Projekat je posvećen borbi protiv preeklampsije i eklampsije u COVID vremenu.

Radi se o najznačajnijoj trudničko-porodiljskoj komplikaciji od koje godišnje u svijetu umre oko 500.000 beba i 76.000 majki. Cifre u Crnoj Gori i Srbiji su takođe poražavajuće i, nažalost, u svijetu se bilježi tendencija rasta.

Prikupljamo sredstva za kupovinu nekoliko neophodnih medicinskih aparata (aparat za anesteziju, mobilni ultrazvučni aparat, CTG električni fetalni monitoring) za Opštu bolnicu u Baru i za Odjeljenje patologije trudnoće KBC, Podgorica na koje se šalju sve rizične trudnoće.

Dobar dio sredstava projekta, pored nabavke aparata biće usmjeren na edukaciju o preeklampsiji i eklampsiji – potrudićemo se da dopremo do što više trudnica, mladih žena i djevojaka kako bismo im ukazali na simptome i dijagnostiku rizičnih trudnoća i opasnosti od komplikacija koje mogu dovesti i do fatalnih ishoda.

Na aukciji će se prodavati dresovi naših poznatih sportista, rijetka maslinova ulja, umjetničke slike, vina, hotelski aranžmani, monografije i drugo.

Link ćemo svim klubovima u Distriktu poslati naknadno.


0 comments
bottom of page