top of page

Rotary International proslavlja 116 godina

Rotary International proslavlja 116 godina nesebičnog služenja drugima koje je počelo vizijom jednog čoveka, Paula Harrisa. Čikaški pravnik osnovao je Rotary Club u Chicagu 23. februara 1905. godine, a vremenom su se Rotary doseg i vizija proširili i na humanitarnu službu.

Svečanost povodom obeležavanja 116 godina od osnivanja Rotary organizacije održana je 23. februara 2021. godine u Sremskoj Mitrovici, a zbog poštovanja epidemioloških mera rotarijanci širom Srbije i Crne Gore čitav događaj pratili su putem Zoom platforme.

Događaju su prisustvovali bivši i budući Guverneri Distrikta 2483, Srbija i Crna Gora, predstavnici Rotaract-a i Interact-a, te Šenli Pinčoti, direktorka Kancelarije za demokratski i ekonomski razvoj u okviru USAID-a.

Danilo Ljevnaić, guverner Distrikta 2483 govorio je o dosadašnjem radu i funkcionisanju klubova tokom pandemije, o aktivnostima koje se u tom pravcu sprovode, kao i o izazovima koji su pred njih postavljeni. On je istakao da i pored ovih prepreka nisu izostala davanja u Annual Fund i Polio Plus Fund kao ni učešća u Global Grantovima drugih klubova. @rotarydistrict2483

#rotaryclub #rotaryworld #rotaryproject #rotarydistrict2483 #rotarycrnagora #rotarymontenegro


0 comments
bottom of page